rozmaryn
pieprz
bazylia
Następna

Wigilijny barszcz czerwony z uszkami z grzybami oraz kapustą

16-12-2019Przepisy >

Składniki:
•    1 litr Barszczu czerwonego Profi w kartonie
Farsz:
•    60 g suszonych grzybów
•    200 g kiszonej kapusty
•    1 cebula
•    1 łyżka masła
•    sól i pieprz
Ciasto:
•    300 g mąki pszennej
•    120 ml wody
•    1 jajko
•    1/2 łyżeczki soli

Sposób przygotowania:
Połączyć wszystkie składniki na ciasto i wyrobić. Zawinąć w folię spożywczą i odstawić do lodówki na 30 minut.
Grzyby namoczyć, ugotować do miękkości, odcedzić i posiekać. Kapustę ugotować, odcedzić i posiekać. Na maśle usmażyć cebulę, dodać grzyby z kapustą i smażyć przez 10 minut na małym ogniu.
Ciasto rozwałkować, wyciąć kwadraty, nałożyć farsz i zlepić uszka. Gotować w osolonej wodzie przez 5 - 7 minut, aż do wypłynięcia. W międzyczasie podgrzać dowolną ilość barszczu w mikrofalówce lub na kuchence. Podawać z odcedzonymi uszkami.
Smacznego!

Zobacz także

Shorabit Addas – arabska zupa z czerwonej soczewicy

16-12-2019Przepisy >

Ta kremowa, sycąca (chociaż wciąż delikatna) zupa pochodzi z krajów arabskich. Znajdziemy ją na stołach w Syrii, Libanie czy Arabii Saudyjskiej. Shorabit Addas – arabska zupa z czerwonej soczewicy Czas przygotowania: ok. ...

Turecka zupa jogurtowa

16-12-2019Przepisy >

Jej pełna nazwa to Naneli Yogurt Corbasi. Przepis na zupę pochodzi z Turcji. Ciepły klimat tego kraju sprawia, że mieszkańcy Turcji często szukają przepisów na lekkie, ale sycące dania. Jogurtowa ...