bazylia
pieprz
pieprz
ziele

Profi dzisiaj…

Dzisiaj, kiedy wszyscy jesteśmy zabiegani i łączymy wiele zadań, korzystanie z gotowych produktów i dań ułatwia życie. My staramy się, by przy okazji stało się ono smaczniejsze! Inspirowani rosnącą potrzebą sięgania po dobrej jakości produkty, stosujemy w naszej kuchni proste składniki oraz smaki znane i lubiane w polskich domach. Bo to one – polskie, tradycyjne potrawy – inspirują nas w codziennych, kulinarnych poszukiwaniach.

Nasza Kuchnia

Sercem naszej firmy jest prawdziwa, domowa kuchnia. To tutaj, każdego dnia – od ponad 20 lat - pochylamy się nad udoskonalaniem obecnych i tworzeniem nowych receptur. Dań gotowych, zup, pasztetów czy smalców. Robimy to z pasją i pełnym zaangażowaniem tak, jakbyśmy specjalnie dla Was przyrządzali obiad, serwowali śniadanie czy kolację. Dbamy przy tym o to, by zaspokoić różne upodobania i gusta. I by posiłek był przyjemnością.

Zapraszamy do naszej gościnnej i pełnej
różnorodnych smaków kuchni!
nasza kuchnia

Standardy jakości

Pomysł

Koncepcje na nową potrawę rodzą się podczas zespołowej rozmowy. Mamy ich mnóstwo, bo uczestniczymy w wielu inspirujących wydarzeniach kulinarnych i warsztatach. Wracamy z nich z głową pełną pomysłów. A dodatkowo często przynosimy inspiracje z własnych domów, w których też gotujemy i szukamy nowych smaków. Kolejnym krokiem jest przygotowanie receptury i testowanie jej w naszej firmowej kuchni. Każdy z nas próbuje, ocenia, sugeruje zmiany wpływając tym samym na ostateczna recepturę.

Archiwum przypraw

Przy dobieraniu składników wspiera nas zespół pracujący w archiwum przypraw, w którym przez niemal 30 lat pracy zebraliśmy ponad 200 próbek różnych surowców. Tutaj też codziennie sprawdzana jest jakość nowych dostaw, by nie odbiegała ona od wysokich standardów jakościowych, jakie przez lata wypracowaliśmy. Dopiero, gdy przejdą one test, są dodawane do produktów i dań.

Laboratorium sensoryczne

Zanim jednak zaczniemy produkcję nowej potrawy, korzystamy ze wsparcia zespołu naszego laboratorium, w którym organizujemy panele sensoryczne. Znajdują się w nim specjalne stanowiska z okienkami, przez które uczestnicy panelu otrzymują testowane dania. Podczas badań stosowane są różne barwy światła. Białe służy testowaniu wszystkich cech potrawy: smaku, wyglądu i zapachu. Światło kolorowe zaś neutralizuje barwę dania i pozwala skupić się wyłącznie na jego smaku.

Laboratorium sensoryczne

Uczestnikami panelu mogą być osoby o odpowiedniej wrażliwości sensorycznej i specjalnie przeszkolone. Podczas degustacji wypełniają ankietę, która służy nam potem do zweryfikowania, poprawienia i ostatecznego dopracowania naszej receptury.

Produkcja

Kiedy upewnimy się, że mamy gotową recepturę, rozpoczyna się proces produkcyjny. W zakładzie panują stałe i konsekwentnie przez wszystkich przestrzegane zasady. Ważna jest jakość, higiena i bezpieczeństwo żywności. Stosujemy standardy jakości IFS, BRC oraz ISO. Mamy również wdrożony system HACCP.

Produkcja

Każdy etap produkcji znajduje się pod nadzorem naszego zespołu, który nieustannie kontroluje cały proces i dba o to, by przebiegał on według odpowiednich procedur.

Jakość

Sprawdzamy też samodzielnie szczelność opakowań i gramaturę. Część składników dozujemy ręcznie - tak, żeby w każdym opakowaniu znajdowała się odpowiednia ilość dodatków, takich jak ryż, makaron czy kawałki sera.

Nagrody

Nagrody są dla nas ważne i cieszymy się, że jesteśmy wysoko oceniani przez różne instytucje i środowiska, jednak dla nas najważniejsza jest Wasza opinia. To dzięki Wam możemy się rozwijać i realizować kolejne kulinarne pomysły. Dziękujemy!