rozmaryn
pieprz
bazylia
Następna

Wigilijny barszcz czerwony z uszkami z grzybami oraz kapustą

16-12-2019Przepisy >

Składniki:
•    1 litr Barszczu czerwonego Profi w kartonie
Farsz:
•    60 g suszonych grzybów
•    200 g kiszonej kapusty
•    1 cebula
•    1 łyżka masła
•    sól i pieprz
Ciasto:
•    300 g mąki pszennej
•    120 ml wody
•    1 jajko
•    1/2 łyżeczki soli

Sposób przygotowania:
Połączyć wszystkie składniki na ciasto i wyrobić. Zawinąć w folię spożywczą i odstawić do lodówki na 30 minut.
Grzyby namoczyć, ugotować do miękkości, odcedzić i posiekać. Kapustę ugotować, odcedzić i posiekać. Na maśle usmażyć cebulę, dodać grzyby z kapustą i smażyć przez 10 minut na małym ogniu.
Ciasto rozwałkować, wyciąć kwadraty, nałożyć farsz i zlepić uszka. Gotować w osolonej wodzie przez 5 - 7 minut, aż do wypłynięcia. W międzyczasie podgrzać dowolną ilość barszczu w mikrofalówce lub na kuchence. Podawać z odcedzonymi uszkami.
Smacznego!

Zobacz także

Hiszpańska zupa czosnkowa

16-12-2019Przepisy >

Wystarczy kilka prostych, tanich składników, żeby wyczarować miseczkę zdrowej, aromatycznej zupy, która nie tylko nasyci, ale wzmocni odporność. Hiszpańska zupa czosnkowa jest lekko ostra, lekko słodka w smaku, idealnie wyważona. Hiszpańska ...

Zupa ze słodkich ziemniaków

16-12-2019Przepisy >

Autorem tej zupy jest podobno niejaki Zach Wiliams, amerykański marynarz, muzyk i kucharz z zamiłowania. Jak wieść głosi, kiedyś podczas wykonywania nocnej służby bardzo zgłodniał, ale zawartość lodówki na statku ...